Restauracja–Witamy w naszej restauracji

Restauracja WołoWina jest jedną z niewielu restauracji w Polsce sezonujących mięso na sucho. Najwyższa jakość serwowanego przez nas mięsa to połączenie dwóch elementów: 21-dniowego procesu sezonowania mięsa oraz jego ekologicznego pochodzenia. Nasza kuchnia bazuje na ekologicznej wołowinie krów rasy Aberdeen Angus, hodowanych na nieskażonych terenach gospodarstwa rolnego Astir koło Krynicy Zdroju.
Gospodarstwo posiada certyfikat AGROBIOTEST Nr PL-EKO-07-04134. Mięso tej rasy krów cenione jest
przez koneserów na całym świecie.

Nasza kuchnia hołdująca idei Slow Food opiera się jedynie na produktach i składnikach pochodzących z naturalnych upraw sezonowych, od starannie wyselekcjonowanych i sprawdzonych dostawców. W celu sprostania Państwa wysokim oczekiwaniom oraz mając na uwadze
Państwa zadowolenie nawiązaliśmy współpracę z lokalnymi producentami i wytwórcami produktów rolnych, którym tak jak i nam leży na sercu
propagowanie zdrowej, ekologicznej i wartościowej żywności, wytworzonej metodami tradycyjnymi, wolnej od konserwantów, środków ochrony roślin itp.


Dodaj komentarz